Kert átadás

2018.04.25. 14:28

A közösségi kertben munkálkodhatnak az Arany János iskola diákjai

Fűszernövények, zöldségek apró palántái napoztak a frissen öntözött földben, melyet gonddal szerelt raklapok vesznek körül az Arany János szakiskola új közösségi kertjében. Az ünnepélyes átadóra szerdán került sor. 

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A közösségi kertet az Arany János szakiskola udvarán, árnyas fák alatt alakították ki Fotó: Fehér Gábor

Április elején az Arany János szakiskola udvarán fektették le Székesfehérvár legújabb közösségi kertjének alapjait, amely oktatási célokat is szolgál. A kert a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségének együttműködésben valósult meg, ünnepélyes átadójára pedig szerdán került sor. Az avatón köszönetet mondott a segítőknek Szépvölgyi Ákos a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség ügyvezetője, majd elmondta:

A közösségi kertet az Arany János szakiskola udvarán, árnyas fák alatt alakították ki
Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

- Azt vállaltuk egy uniós projekt keretében, hogy hátrányos helyzetű társadalmi csoportoknak segítünk. A célunk pedig az volt, hogy a szociális és gazdasági integrációjuk javuljon egy alulról jövő kezdeményezés segítségével – majd pedig Fülöp Anita, az Arany János EGYMI szakiskolai intézményegység vezetője hozzátette:

Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

- Ékes bizonyítéka ez a kert annak, hogy a „közös a világunk” szakiskolai jelszavunkhoz igazodva miként tudnak tanulóink együtt gondolkozva és gondozva létrehozni valamit, amiben kerti munkásaink, virágkötőink, asztalosipari szerelőink szakmánként hozzáteszik a tudásukat – az iskolavezető hozzátette: a későbbiek folyamán is a diákok gondozzák az itt elültetett zöldségeket, mégpedig gyakorlati órák keretében, de akinek kedve tartja, szabadidejében is gondozhatja az ágyásokat.

Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában