Új kabalának új név jár

2018.04.23. 14:49

A Depónia, megújulásának részeként, a gyerekek kreativitására hagyatkozott

A Depónia Nonprofit Kft. idén januárban mutatta be új kabalafiguráját, amely a gyerekeket kalauzolja a hulladékgyűjtés rejtelmeibe.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Ez a különös állatka nem más, mint egy axolotl, azaz más néven vízi kutya, akit sétáló halnak is neveznek. Ez a mexikói állatfaj a környezetszennyezés miatt a kipusztulás szélére került, ezért ma már a tíz legveszélyeztetettebb állatfaj között tartják számon. Üzenetértéke van tehát annak, miért ő lett a hulladékszállító cég kabalafigurája: a szolgáltató a környezetkímélő megoldások híve, ezért is választották új szlogenjüknek a „Közösen egy zöld úton” mottót – mondta el hétfői sajtótájékoztatóján Steigerwald Tibor, a cég ügyvezetője.

Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Az új kabalának pedig egyértelmű és különleges névre volt szüksége, ám a Depónia kreatív csapata úgy gondolta, a legjobb, ha ezt a nevet gyerekek adják az állatkának. Kreatív pályázatot hirdettek tehát, melynek eredményeként több olyan név is érkezett, amely elnyerte a zsűri tetszését. Díjazták hát azokat a gyerekeket, akik az Axel, Depali, Gyuszi, Szelektimót, Ökoteó, Szelektív Szilárd, valamint a Szelekta, Szelektóni, a Szelek, a Szalamandor, a Szemi és a Neo neveket találták ki.

Fotós: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A győztes azonban a 7 éves fehérvári Török Marcell ötlete lett, aki a Gyűjti névre keresztelte a különleges depóniás állatkát. A zsúri azért döntött mellette, mert könnyen megjegyezhető, valamint a szóban benne rejlik a tevékenység, melyet ha mindenki a magáévá tesz, megóvható a Föld. A kisfiú kreatív munkáját értékes vásárlási utalvánnyal díjazta a szolgáltató, melyet a hétfői sajtótájékoztatón adtak át a fiatalúrnak, akinek Gyűjti, a Depónia immáron nevesített kabalaállatkája is gratulált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában