2019 tavaszára elkészül

2018.03.08. 16:06

Újabb épülettel bővül a Corvinus egyetem fehérvári campusa

Mintegy másfél milliárd forintnyi pályázati pénz felhasználásával alakítják ki a Budai úton egy volt laktanya épületben a Budapesti Corvinus Egyetem fehérvári campusának új épületét. A közművesítéshez, a parkolók kialakításához a város önkormányzata is hozzájárul.

B. Kiss László

Mintegy másfél milliárd forintnyi pályázati pénz felhasználásával alakítják ki a Budai úton, egy volt laktanyaépületben a Budapesti Corvinus Egyetem fehérvári campusának új épületét. Ehhez a közművesítés, a parkolók kialakítása révén az önkormányzat is hozzájárul. A létesítmény jelképes alapkövét csütörtökön rakták le. Köszöntőt mondott Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár, Cser-Palkovics András polgármester és Pavlik Lívia kancellár. Az alapkő letételekor elhelyezett időkapszula földbe helyezésénél – az előbb említettek mellett – Lánczi András rektor, Vargha Tamás országgyűlési képviselő és Gerencsér András, az építkezést végző fővállalkozó cég elnök-vezérigazgatója is közreműködött. Az időkapszulába lapunk csütörtöki száma is belekerült.

A 2019 tavaszára elkészülő épületben öt előadóterem, több oktatóterem, könyvtár és két konferenciahelyiség is helyet kap majd. Bár a belsejét modernizálják, külsejét korabeli formájában állítják vissza.

A Corvinus egyetem frissen települt a városba, jelenleg két évfolyama van Fehérváron, ahol duális képzés zajlik. Az érdeklődés azonban mind nagyobb iránta, most háromszor annyi jelentkező jelölte meg első helyen a fehérvári campust, mint indulásakor – hangzott el az ünnepségen.

Az alapkő letételekor időkapszulát is elhelyeztek Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A Corvinus egyetemnek ugyan régi vágya volt, hogy vidéken is létesítsen egy „hídfőállást”, ám maga az államtitkár sem gondolta három éve, amikor Fehérvár polgármesterével találkozott az ügyben, hogy Fehérváron új felsőoktatási intézményt kellene létrehozni. Az ötlet azonban életképesnek bizonyult – vallotta meg beszédében Palkovics László, aki azt is elárulta: maga is úgy hiszi, hogy a duális képzés során megismert cégek révén a végzést követően is Fehérváron maradnak majd a Corvinus hallgatói, ami hozzájárul a szakemberhiány megszüntetéséhez. Vargha Tamás pedig úgy fogalmazott: követésre méltó példa, hogy megüresedett laktanyaépületet hasznosítanak példás módon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában