2018.03.17. 16:00
Jól csúszik a túrós csusza
Petőfi Sándor bevallottan kedvelte a kiváló túrós csuszát, tésztát.
„Szeretőmet, a franciákat, a túrós tésztát és a rónaságot fülem hallatára ne gyalázza senki!” ‒ írta 1847-ben kelt levelében Petőfi. Ezúttal szinonimaként használjuk a túrós csuszát és tésztát, így a következő csuszarecept elkészítését ajánljuk.
Forró, sós vízben főzzünk ki 40 dekagrammnyi száraz, lehetőleg tört- vagy kockatésztát! Ha megfőtt, jól csepegtessük le! Közben 25 dkg húsos szalonnát vágjunk kockára, süssük pörcösre! Annak zsírját öntsük a tésztára, keverjünk hozzá 25 dkg túrót, 4 dl tejfölt és a megsült pörcök felét! Sózzuk!
Az így összeállt étel tetejét kenjük meg még egy kis tejföllel, és süssük meg! Ha elkészült, tegyünk rá túrót, a maradék pörcöt és tejfölt!