Húsvét

2018.03.29. 06:30

Fehérvár keresztútja

A nagycsütörtöki olajszentelési szentmisétől a húsvétvasárnapi püspöki szentmiséig tekintettük át az egyházmegye ünnepi eseménynaptárát.

V. Varga József

Fotó: Molnár Artúr

Nagycsütörtöki olajszentelési szentmise:

Március 29-én, nagycsütörtökön, a Székesegyházban 10 órakor kezdődik a hagyományos olajszentelési szentmise, melyen az egyházmegye teljes papsága részt vesz, és ünnepélyesen megújítja papi ígéreteit.

Nagycsütörtöki utolsó vacsora emlékmise:

Március 29-én, nagycsütörtökön, a Székesegyházban 18 órakor Spányi Antal megyés püspök tart szentmisét az utolsó vacsora emlékére, amelyen a lábmosás szertartását is a főpásztor tartja.

Székesfehérvár város keresztútja:

Március 30-án, nagypénteken, a Palotavárosi Kálvá­riánál 15 órakor kezdődik Spányi Antal püspök vezetésével a város papjainak és híveinek közös keresztútja.

Nagypénteki szertartás:

Március 30-án, nagypénteken, a Székesegyházban 18 órai kezdettel Spányi Antal püspök tartja a nagypénteki szertartást.

Püspöki szentmise húsvét vigíliáján:

Március 31-én, nagyszombaton, a Székesegyházban 19 órakor kezdődik a nagyszombati feltámadási szertartás és szentmise, melyet Spányi Antal megyés püspök celebrál. A szentmise a hagyományos húsvéti körmenettel fejeződik be.

Húsvétvasárnapi püspöki szentmise:

Április 1-jén, húsvétvasárnap, a Székesegyházban 10.30-kor a megyés főpásztor tart szentmisét Urunk feltámadásának ünnepén.

A püspöki nagyböjti lelkigyakorlatokra a Székesegyházban kerül sor. Az elmélkedések a lelki életben való elmélyülésre, a hitbéli megerősödésre, az Istennel való kapcsolatra adnak alkalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában