Álmok és célok

2018.03.06. 15:30

Szakmai Napot tartott a Székesfehérvári Diáktanács

Mészáros Attila alpolgármester megnyitójával indult a fehérvári diáktanács szervezésében megtartott szakmai nap, amely érdekes és ösztönző programokkal fogadta a bő kétszáz főnyi diákrésztvevőt.

Sági Zoltán

Kétszáznál is többen érkeztek a diáktanács érdekes előadásaira Fotó: Koppán Viktor

A megnyitó után Tóh Lilla, az Országos Diáktanács Fejér megyei delegáltja számolt be az ODT januári üléséről. Majd interkulturális tanóra keretében, a Nemzetközi Diákcsere Program nálunk tartózkodó cserediákjai tartottak angol nyelvű prezentációs készségfejlesztő workshopot.

Az ebédszünet előtti órában Rakonczay Gábor, az Atlanti-óceánt átevező fiatal Guin­ness-rekorder osztotta meg a diákokkal rendkívül motiváló élménybeszámolóját az óceánon átélt kalandjairól. Beszámolója során alkalmat kerített arra is, hogy a célok kitűzésének jelentőségéről és kitartó követésük alapvető technikáiról beszéljen. Mint elmondta, már napi ötpercnyi idő is, amelyet egy diák az általa kitűzött cél érdekében, például nyelvtanulásba fektet, rövid idő alatt is igen látványos eredmény eléréséhez segíthet hozzá.

A délután a 2017 januárjában útjára indított Székesfehérvári Érzékenyítő Program (SzÉP) ismertetésével folytatódott. E program a speciális élethelyzetű vagy igényű emberek megértésének és elfogadásának elősegítését célozza.

Kétszáznál is többen érkeztek a diáktanács érdekes előadásaira Fotó: Koppán Viktor

A szakmai nap Sohonyai Edit Ismerkedés a másik nemmel – igenekkel című előadásával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában