Több százan csatlakoztak

2018.03.06. 08:00

Sikeres adománygyűjtés: több mint ötmillió jött össze Süle József családjának

Több mint ötmillió forint jött össze a megyei közgyűlés által indított adománygyűjtés során, melyet Süle József családjának megsegítésére indítottak.

B. Kiss László

Fotó: Koppán Viktor Dávid

 Tessely Zoltán országgyűlési képviselő kezdeményezésére hirdetett adománygyűjtést decemberi 14-én tartott ülése alkalmával a megyei közgyűlés, azzal a céllal hogy segítséget nyújtson a súlyos betegséggel küzdő Süle Józsefnek és családjának. A 42 éves, Martonvásáron élő férfi korábban  17 évig dolgozott Fehérváron. A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatóhelyettese volt, majd a NAV bevetési igazgatóhelyettese lett. A kezdeményezéshez a megye országgyűlési képviselői, Simon László kormánymegbízott, a megyei közgyűlés képviselői  és Martonvásár önkormányzata is csatlakozott. Süle József január 2-án hunyt el a méltósággal viselt betegségben, és három kiskorú gyermeket hagyott maga után. A jótékonysági akció elindítói ekkor úgy döntöttek, a gyűjtést – immár a család megsegítése érdekében – február végéig folytatják.

A gyűjtés során, amelyhez a több mint 400-an csatlakoztak, összesen 5 millió 317 ezer forint jött össze. Erről hétfőn, a jótékonysági akció lezárása alkalmával  tartott sajtótájékoztatón számolt be Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke. Az összeget banki átutalással kapta meg a fiatalon elhunyt, egykori megyei pénzügyőr igazgató családja. (Az utolsóként érkezett 100 ezer forintot ezen a héten utalják.)

Molnár Krisztián sajtótájékoztatón számolt be a jótékony célú akcióról Fotós: Koppán Viktor Dávid

Molnár Krisztián arról is beszámolt, hogy – a megyei közgyűlés kezdeményezésétől függetlenül – a Martonvásári Kézilabda Egyesület és a „Fogjunk össze martonvásáriak” nevű csoport február 18-án kézilabda emléktornát és jótékonysági napot szervezett ugyancsak Süle József családjának megsegítésére. A rendezvény bevétele 1 millió 520 ezer forint volt, azon részt vettek  az elhunyt férfi kollégái is.

Bár a megyei közgyűlés által indított gyűjtés  lezárult, a számlát, ahová az adományok érkeztek, nem szüntették meg – mondta el Molnár Krisztián.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában