Eredmények

2018.03.03. 07:30

Megyei matekzsenik – Ők nyerték a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei eredményeit pénteken, egy ünnepség keretében hirdették ki.

Szanyi-Nagy Judit

Ezerhétszáznál is több gyermek vett részt a matematikaversenyen Fotó: Koppán Viktor

Az idén 29. alkalommal megrendezett, országos Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei eredményhirdetésének 1993 óta a Hétvezér Általános Iskola ad otthont.

‒ A feleletválasztós matematikaversenyben 2‒12. évfolyamos tanulók vesznek részt. Ez idén a megyéből 1713 résztvevőt jelentett, közülük a 14 legjobb diák képviseli Fejér megyét az országos döntőben, Kecskeméten ‒ tudtuk meg Lángfalvy Péternétől, a házigazda intézmény igazgatójától. 130 tanulót díjaztak: az általános iskolás korosztályban az 1‒15. helyezettek, a nagyobbak közül az első három, a szakközépiskolások, szakgimnazisták között az első helyezettek, valamint a csapatok kaptak jutalmat.

Ezerhétszáznál is több gyermek vett részt a matematikaversenyen Fotó: Koppán Viktor

A versenyt öt város kilenc iskolájában rendezték meg: Fehérvár mellett Bicskén, Dunaújvárosban, Móron és Sárbogárdon. A döntőbe meghívót kaptak: Kovács Liza (Rákóczi), Széll András (Agárd, Cher­nel), Pápai Zóra (Dunaújváros, Móricz), Valicsek Zétény (Kossuth), Fekete Csaba (Szent Imre), Novák Péter (Hétvezér), Süli Henrietta (Dunaújváros), Péter Attila (Zentai), Steltzer Dávid Kende (Hétvezér), Belágyi Hanna (Hétvezér), Benis Erzsébet (Vértesboglár), Baracsi Nóra (Agárd), Riba Dániel (Teleki) és Nemes Ádám (Teleki).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában