Jóleső „téli” túra

2018.03.19. 16:00

Megnyitották a Nordic Walking-szezont a lajoskomáromiak

Síp, dob és nádi hegedű helyett bot és gyűrű került a kézbe Lajoskomáromban. Indul a Nordic Walking-szezon!

Szanyi-Nagy Judit

A hideg ellenére lelkesen végezték a bemelegítést a csapat tagjai a szezonnyitó találkozón

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Még a szemerkélő eső és a sötét fellegek sem riasztották el a szezonnyitó, lajoskomáromi Nordic Walking-túrára érkezőket.

A nagyjából húszfős csapat tagjai lelkesen végezték a bemelegítő és a közösségépítő gyakorlatokat: a kérésnek megfelelően köröztek botjaikkal vagy emelték azokat a magasba, de a nyújtásban és a csapatépítésben egy szivárványernyő is a segítségükre volt.

Sőt, Galambos László főszervező és felesége egy neonszínű gyűrűt is magukkal hoztak, amely a Smowey nevet viseli. Mint az a helyszínen kiderült: a fitness- és terápiás eszköz egyaránt segít az erősítésben és a lazításban, de a zsírégetésben, a sejtmegújulásban és a kötőszövetek feszítésében is nagy szerepe van. Volt, aki a ‒ rendhagyóan ‒ több mint négy kilométeres távot a bot helyett a kis acélgolyókat tartalmazó gyűrűvel tette meg. Mindemellett a nap folyamán elismeréseket is átadtak: a fülei Rostás Sándort és Rostás Sándornét a Nordic Walking nagyköveteinek választották. Joggal, ők ugyanis évek óta a szervezett túrák aktív résztvevői, de ha külföldre utaznak, akkor sem felejtik otthon az edzéshez szükséges botot.

A hideg ellenére lelkesen végezték a bemelegítést a csapat tagjai a szezonnyitó találkozón
Fotós: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A hagyományokhoz híven a jóleső edzést egy pincesori vendéglátás, beszélgetés zárta ‒ ahol a házigazdákról, Tóth Béláról és feleségéről, Máriáról sem feledkeztek meg a szervezők. Ők köszönetképpen egy ajándéknaptárat vehettek át a szervezőktől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában