szakmai nap

2018.03.05. 11:00

Közutas nap: A biztonságos kerékpáros hálózatért!

Szombaton tartották a huszonharmadik Közutas szakmai napot. Az eseménynek a Jáky József Szakgimnázium adott otthont.

Majer Tamás

Az iskola igazgatója, Szabóné Szommer Ildikó vezetésével koszorúzták meg a névadó mellszobrát, majd Szőke Ferenc, a Közlekedéstudományi Egyesület Fejér megyei területi szervezetének elnöke nyitotta meg a rendezvényt, amelynek fókuszában ezúttal a kerékpáros közlekedés állt.

Székesfehérvár nagyszabású kerékpáros hálózatának fejlesztése – ezzel a címmel tett vitaindító prezentációt Nagy Zsolt, a polgármesteri hivatal Közlekedési Irodájának vezetője. Székesfehérváron idén a belváros környékén várhatók jelentős bővítések a kerékpárút-hálózat terén. A Gáz utca, a Széna tér biztosan sorra kerül.

– A célja ennek, hogy összekössük a Budai utat a Berényi úttal. Ezzel egy nagy lakótelepet tudunk bekapcsolni biztonságosan a kerékpáros hálózatba, s óvodák, iskolák és egy sportcsarnok kerékpáros elérhetősége is javul – szögezte le a szakember. A távlati tervek a Zichy liget, a Móri út és a Mészöly Géza utca térségét célozzák. A folytatásban Tóth János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem oktatója egy autóipari innovációról tartott előadást, amely olyan szenzorok beépítését célozza a gépjárművekbe, amelyek segítik a sofőröket a védtelen közlekedők biztosabb érzékelésében. A résztvevők az eseményen kipróbálhattak különböző bicikliket, elektromos mopedet és geodéziai eszközöket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában