kanál, nyuszifej, tulipán

2018.03.23. 19:23

Közösséget és húsvéti díszeket „építettek” Tácon

Ha nem nyílik a tulipán, hát készítenek maguknak egyet-egyet a táci gyermekek.

Szanyi-Nagy Judit

Nem lehetett eltéveszteni a március 23-ra szervezett, péntek délutáni szorgoskodás helyszínét a táci Gorsium Általános Iskolában: a fiatalok lelkesen vágtak, sebészi pontossággal varrtak, magukat is a készülő alkotásba építve ragasztottak ‒ és elengedhetetlenül zizegtek, két tanteremben is. A húsvéti kézműves készülődés öt csoportban, forgószínpadszerűen zajlott, azaz egy-egy alkotóműhelyben mindenki kipróbálhatta magát. Voltak, akik egy rózsaszín, varrott nyuszifejjel, míg mások origami tulipánnal, egyedileg készített tojástartóval és fiú vagy lány ruhába öltöztetett kanállal tértek haza.

A kézműves program egy pályázatnak köszönhetően jött létre ‒ tudtuk meg Pisch Norberttől, a székesfehérvári székhelyű ART Kulturális Egyesület elnökétől. A szervező lapunknak azt is elmondta: céljuk, hogy a településen olyan kezdeményezések valósulhassanak meg, melyek a közösség erejét, annak fontosságát hangsúlyozzák.

A célkitűzés ‒ látva az alkotókat és az elkészült alkotásokat ‒ már az első alkalmon megvalósult: nemcsak az animátorok, de a tanárok, illetve az 1‒8. osztályos diákok is folyamatosan segítettek társaiknak, az elkészült remekeket pedig örömmel mutogatták a másiknak.

‒ A közeljövőben egy hasonló kézműves, közösségi programot tervezünk az óvodásokkal ‒ számol be jövőbeli terveikről, az együttműködés későbbi állomásairól az elnök ‒, valamint egy egészségnap is kilátásban van az orvosi rendelő átadásához kapcsolódóan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában