Programsorozat

2018.03.20. 08:18

Elkezdődött a jubileumi Bory-hét, 35 éves a fehérvári iskola

A Bory Jenő Általános Iskola ünnepi hetét Sándorfi Gergely igazgató nyitotta meg hétfőn. Az idei borys hetet az teszi különlegessé, hogy az iskola 35 éves.

Sági Zoltán

35 éves fennállását ünnepli a Bory Jenő Általános Iskola

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Mint az igazgató elmondta, a fő rendezvény kedden egy olyan kiállítás megnyitója lesz, amelyen egykori diákok munkái kerülnek az iskola falaira. Szintén kedden kerül átadásra a Bory-emlékplakett is, amelyet az idén Szakál Antal festőművész vehet át. A szerda a Háziversenyek napja lesz, de kicsit másként. A versenyfeladatokat ugyanis az eltérő képességeknek és adottságoknak megfelelően állították össze, hogy minél több kisdiák juthasson sikerélményhez. A csütörtök fő attrakciója a Nosztalgia délután, amelynek során az iskola egykori növendékeinek és tanárainak találkozóját rendezik meg. A megfelelő hangulathoz szükséges zenéről a Boka Akusztik gondoskodik. Pénteken délelőtt a „Bory-vár fogságában” tematika ad különleges feladatokat az alsósoknak és felsősöknek egyaránt.

35 éves fennállását ünnepli a Bory Jenő Általános Iskola

Délután öt órától öregdiákok és tanárok fellépésével színesített Gálaműsor zárja a jubileumi hetet. Sándorfi Gergely szavait követően, a nyitóünnepség végén az iskola legfiatalabb és legidősebb diákja közösen koszorúzta meg Bory Jenő mellszobrát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában