Mezőszentgyörgy

2018.03.02. 08:30

Éjjel-nappal szolgálatban: Mindenkinek segítenek a polgárőrök!

A napokban megtapasztalt zord időjárás ideértve a havazást és a mínuszokat a mezőszentgyörgyi községet sem kímélte.

Szanyi-Nagy Judit

Egy hölgy gyógyszer kiváltásában kért segítséget Fotó: Polgárőrség

Az eltelt időszakban viszonylag nyugalmasan indult a mezőszentgyörgyi polgárőrök napja, délutánra-estére azonban a település több helyén is a segítségüket kérték.

‒ Az erős havazásban egy helyi hölgy értesített bennünket telefonon: a csúszós utakon nem tudott eljutni a szomszédos település, Lepsény gyógyszertárába, így minket kért meg, hogy segítsünk neki. A helyszínre vonultunk, átvettük tőle a papírt, kiváltottuk a gyógyszert, és elvittük a lakásába ‒ részletezte a közelmúlt egyik fő történését Krista István, az egyesület elnöke. Emellett két elakadt járművön is segítettek, az egyikre véletlenül bukkantak rá, amikor az utcákat rótták, míg a másik esetben szintén jelzést kaptak a bajról. Ott egy jobbra kanyarodás közben „tévesztette el” az útirányt a sofőr.

Egy hölgy gyógyszer kiváltásában kért segítséget Fotó: Polgárőrség

A mínusz 20 fokot elérő éjszakai-hajnali hőmérsékletben pedig a polgárőrség tagjai tettek bejelentést a rendőrségen: egy 54 éves helyi férfihoz kértek segítséget, aki egy romos, fűtetlen házban próbálta meghúzni magát. A rendőrségtől érkezett közlemény szerint az átfázott férfi zavartan viselkedett, és a helyszínre érkező járőrök kérdéseire összefüggéstelenül válaszolt. A mentő kiérkezéséig a szolgálati járműben látták el a helyi lakost: betakarták pokróccal és meleg teát adtak neki. Volt, hogy a polgárőrség tagjai több mint 13 órát járőröztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában