jöhet a tavasz

2018.03.12. 06:15

Boszorkák ropták a csóri tűz körül

Kiszebáb égetést és boszitáncot tartottak vasárnap délután Csóron. Minden rossz odaveszett!

Majer Tamás

Január eleje óta készült a tizennégy boszorkány a tavaszváró hacacáréra.

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Ahogy eltűntek a falakról az egy éven át jól megszokott naptárak, s a keltezéshez sem lehetett többé odaírni, hogy 2017, történt még valami! Az új esztendő térhódítása idején állt neki a csóri boszorkányhad a tavaszra tartogatott boszitáncuk betanulásának. Vasárnaponként jártak össze. Evilági fülek ne is halljanak többet arról, mit főztek ki üstjeikben! Legyen elég annyi, hogy a Csóri Alkotó Közösség Egyesületének tagjai a felkészülés hónapjaiban megtanultak egy körtánc-koreográfiát, s ki-ki megtervezte és megvarrta önnön rémisztő jelmezét is.

Január eleje óta készült a tizennégy boszorkány a tavaszváró hacacáréra.
Fotós: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Arról van itt szó, hogy vasárnap estefelé, ahogy a Nap is lefelé ereszkedett, a Csóri Csuka előtt találkoztak a csóri boszik és a falubeliek. Minden egybegyűlt felírt egy rossz dolgot, amellyel végképp leszámolna, s gondosan beletette cetlijét az égetni való kiszebáb erszényébe. Az egyik ijesztő boszorka elmondta, legkorábban egy kerek esztendő múltán reklamálhatunk, ha mégse teljesülne kívánságunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában