„Te vagy az út, az igazság. Te vagy az élet!”

2018.03.10. 10:41

Keresztút Böjte Csaba atyával Polgárdiban

Böjte Csaba atya nagyböjti készületet, keresztutat és szentmisét tartott pénteken a katolikus templomban. Amint elhangzott: „Te vagy az út, az igazság. Te vagy az élet!”

V. Varga József

Böjte Csaba atya szentmisét is tartott

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Nagyböjti készületre hívtak tegnap este mindenkit a Szent István király templomba, hogy lelkileg méltóan készüljünk fel húsvét misztériumának megünneplésére. A készületben a városba látogató Böjte Csaba ferences szerzetes segített, aki elmélkedéseivel vezette a keresztúti ájtatosságot, majd szentmisét mutatott be. Részt vettek a készületen a Don Bosco Iskolaház polgárdi és fehérvári gyermekei is.

A készület ideje alatt Barta Tibor plébános gyóntatott.

Böjte Csaba atya szentmisét is tartott
Fotós: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A keresztúti ájtatosság végzése során egyszerre szembesülünk Jézus életének és rajta keresztül valamennyi emberi életnek a drámájával. Minden egyes stáció, állomás egy megállás: Jézus megáll egy-egy pillanatra, akár azért, hogy valakire rátekintsen, valakihez szóljon, akár azért, mert úgy tűnik, nem bírja tovább, és végül azért, mert elérkezett az útja végállomásához.

Krisztus szenvedését átelmélkedve, gyermekeinkkel együtt, a magunk és a világ bűneiért kérjünk bocsánatot a jó Istentől

– mondotta egyebek között Csaba testvér.

– Isten helyettünk nem tud a jó mellett dönteni, mindenkinek magának kell döntenie a szeretet mellett.

Krisztus tud világítani, fényt, reményt, erőt adni, vezetni is tud bennünket, hitünket el tudja mélyíteni, de a döntéseket nekünk kell meghoznunk – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában