kerékpárverseny

2018.02.27. 16:10

Székesfehérvári körverseny is lesz a 2018-as Tour de Hongrie-n

Magyarország legrangosabb kerékpárversenye a Tour de Hongrie idén is ellátogat Székesfehérvárra, ahol nem csak átmenőben láthatjuk a bringásokat, hanem körverseny is lesz.

FEOL, Ferencz Balázs

Budapest, 2016. július 3. A Tour de Hongrie mezõnye az 5. zárószakasz befutója elõtt a Lánchídon 2016. július 3-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az M4 Sportreggeli című műsorában hirdették ki a szervezők a 2018-as Tour de Hongrie útvonalát. A magyar kerékpáros körverseny második etapja lesz a Velence–Fehérvár szakasz.

6 nap, 10 megye, 10 város! Székesfehérvárt is érinti a legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie. Az augusztus 14-19. között rendezett verseny öt szakasza közül a másodiknak a célállomása lesz Székesfehérvár augusztus 16-án. A nemzetközi mezőny  augusztus 14-én rajtol, majd a 6 versenynap alatt, 10 megyét érintve összesen 800 kilométert tesz meg a budapesti befutóig.

A második szakasz Velencéről indul. A Velencei-tavat megkerülve, majd Csákvár felől tekerve éri el a mezőny városunkat, ahol nem csak egy sima befutó lesz, hanem egy körpályán hosszabb ideig is látható lesz a mezőny.

A Tour de Hongrie végleges útvonala az alábbi térképen látható:

Forrás: tourdehongrie.hu

Az idén már eggyel magasabb, 2.1-es minőségi besorolással bíró viadalt néhány éven belül Közép-Európa egyik meghatározó versenyévé kívánják fejleszteni a szervezők, melyen a Tour de France, a Giro d’Italia vagy a Vuelta a Espana menői is részt vesznek majd. Székesfehérvár harmadszor lesz rajt- vagy célhelyszín a Tour de Hongrie-n. Először 1933-ban volt a megyeszékhelyen befutó (az olasz Servadei nyert), majd 1964-ben ért célba itt a karaván (akkor a lengyel Blawdzyn győzött).

Tavaly gyorsasági részhajrát fogadott Fehérvár, az idén pedig ismét szakaszgyőztest avatnak majd a koronázó­városban. A 2. szakaszban Velencéről indulva 170 kilométert kerekezik a mezőny a székesfehérvári befutóig.

A program: augusztus 14. (kedd): prológ, egyéni időfutam, Siófok (4 km); augusztus 15. (szerda): 1. szakasz, Balatonalmádi–Keszthely (160 km); augusztus 16. (csütörtök): 2. szakasz, Velence–Székesfehérvár (170 km); augusztus 17. (péntek): 3. szakasz, Cegléd–Hajdúszo­boszló (210 km); augusztus 18. (szombat): 4. szakasz, Karcag–Miskolc (178 km); augusztus 19. (vasárnap): 5. szakasz, Budapest–Budapest (78 km).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában