digitális szakadék

2018.02.17. 10:30

Tablet, számítógép és okostelefon-tanoda Fejér megyében

Ingyenes informatikai oktatásra jelentkezhetnek megyeszerte. A cél híd, biztonságos átkelő verése a tátongó digitális szakadék fölé.

Majer Tamás

A székesfehérvári Digitális Tudás Általános Iskolája a Digitális szakadék csökkentése elnevezésű országos pályázat részeként tanfolyamokat szervez esti iskolai jelleggel.

– A résztvevők néhány hét alatt megszerezhetik azt a tudást, ami alapján egyedül is boldogulni tudnak az informatikai eszközök világában és otthonról is tudnak ügyeket intézni – adta hírül Csete Krisztián, Csór polgármestere a helyieknek. Az alapismereteket nyújtó tanfolyamon azok képzése támogatható, akik a tankötelezettségi kort, vagyis 16 éves kort betöltötték, illetve 65 év alattiak, s magyarországi lakóhellyel rendelkeznek. Valamint jelenleg nem állnak középiskolával vagy felsőoktatási intézménnyel tanulói illetve hallgatói jogviszonyban.

Ezenfelül jelen képzési programmal párhuzamosan nem vesznek részt hazai vagy európai uniós forrásból megvalósuló hasonlót informatikai képzésben.

– Falvakba is kimegyünk, s mivel nincs mindenhol informatika terem, ezért mi tableteket adunk a résztvevőknek. Ezért bárhol, ahol van wifi, tudunk ilyen tanfolyamot szervezni – mondta lapunknak Szabó Gábor, az iskola munkatársa.

Jelentkezni Fehérváron, a Mátyás Király körút 11. szám alatt lehet. Vagyis nemcsak Csóron, de bármely vidéki településen tartanak ilyen jellegű kihelyezett képzéseket, ha összejön a 15 fős csoportlétszám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában