Felkészülés az életre

2018.02.23. 16:39

Program indult a rabok társadalmi visszailleszkedéséért Martonvásáron is

A fogvatartottak reintegrációját célzó, tavaly indult projektről tájékoztattak pénteken a büntetés-végrehajtás martonvásári intézetében. 

Bokros Judit

Balról Sinkó Csaba és Galuska-Tomsits László és Csima Miklós

Fotó: Pesti Tamás

A Martonvásár és Tordas között található objektum is az egyik helyszíne a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által indított, a rabok társadalomba, munkába való visszailleszkedését támogató programnak. Az uniós forrásból megvalósuló projekt 2020. június 30-ig tart, és országosan 4,2 milliárd forint jut rá.

Balról Sinkó Csaba és Galuska-Tomsits László és Csima Miklós
Fotós: Pesti Tamás

A sajtótájékoztatón Orosz Zoltán őrnagy, szóvivő köszöntötte a megjelenteket, majd Galuska-Tomsits László ezredes, a Közép-dunántúli Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka elmondta: a fogvatartottak ahhoz kapnak segítséget, hogy felkészüljenek a szabadulás utáni életre. A projekt révén akár képzettséget is szerezhetnek. Sinkó Csaba alezredes, projektvezető hozzátette:  ezen most országosan 89 tanácsadó dolgozik, s több mint 4000 rabot akarnak bevonni. A martonvásári objektum EFOP szakmai vezetője, Csima Miklós alezredes a program eddigi helyi eredményeiről beszélt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában