Méltóbb térben gondolkodnak

2018.02.06. 20:41

Az óvoda és a rendelő is bővül, megújul Perkátán

A színpad modernizálásával egy olyan tér jöhetne létre, amely egy komplexebb hasznosítási formát is kaphatna.

R. Szolga Réka

A vagyonnyilatkozatok, az aktuális események, a tűzifa-támogatás mellett a helyi képviselő-testület nemrégiben tárgyalt a községet érintő pályázatokról. A faluházzal kapcsolatosan elhangzott: az épület felújítása, a kedvezőbb hasznosítása érdekében megszületett az erre vonatkozó pályázat. Miután befogadták, a minisztériumi döntésére várnak. A Perkátai Általános Művelődési Központ a kastély főépületéből felújítás és másfajta hasznosítás miatt átköltözött a kastélykomplexum oldalszárnyába – tudta meg lapunk. A kastély főépületében – a felújítást követően – inkább csak kiállítások, előadások szervezését lehet megvalósítani. A faluházban jelenleg is több rendezvény zajlik, de sajnos a közművelődéshez méltatlan körülmények között. A színpad modernizálásával egy olyan tér jöhetne létre, mely nem a 30 évvel ezelőtti mozivetítések és a több függönyös színpadi előadásoknak adna teret, hanem egy teljesen új, sokkal komplexebb hasznosítási formát is kaphatna. Színvonalas programok, közösségi foglalkozások, tánc próbák, digitális tudásközvetítés valósulhatna meg a tervezett beruházás által.

A községben több felújítási munka zajlik jelenleg. Az óvoda, valamint az orvosi rendelő bővítése megkezdődött – derült ki. Ez utóbbit érintően megtudtuk: már a falazásnál tartanak – mondta Somogyi Balázs polgármester. További napirendi pont keretében az arculat is szóba került. Perkáta önkormányzata is elkészíttette korábban a Településképi arculati kézikönyv és a Településképi rendelet dokumentumait, annak elfogadása megtörtént. A lakosság fórumok alkalmával véleményezhette azt. A fiatalok helyben maradását ösztönző projekt keretében a szolgálati lakások felújítását tervező grémium a pályázati szerződés megkötéséhez érkezett – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában