A város mindent megtesz

2018.02.02. 07:30

Megelőzni könnyebb lehet a betegségeket

A kihelyezett információs pultnak már csak a látványa is mindenkit ösztönözhet, hogy elmenjen szűrésekre.

R. Szolga Réka

sgsg

Fotó: Fehér Gábor

Figyelemfelhívó programmal csatlakozott Székesfehérvár a XII. Európai Méhnyakrák Megelőzési Héthez. A Fehér Palota Üzletközpontban kihelyezett információs asztalnál lehetett érdeklődni a kulcsfontosságú prevencióról, a HPV elleni védőoltásról és a szűrővizsgálatokról. Olyan témákban kaphattunk felvilágosítást, mint a méhnyakrákszűrés, a HPV elleni védőoltás, az egészséges élelmiszerek, valamint az egészségfejlesztő mozgás és az egészség kapcsolata.

Rengeteg kérdés elhangzott az információs asztalnál Fotós: Fehér Gábor

Pásztor László, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály egészségfejlesztési koordinátora a programon elmondta: vonzó volt az asztal, baráti a hangulat, rendkívül hasznos a kezdeményezés, amelyben hangsúlyozta az önkormányzat szerepét. Az országos átlagnál alacsonyabb az ilyen típusú betegségekben szenvedők, vagy a halálozások száma Székesfehérváron. Nem minden település ilyen szerencsés Fejér megyében, hiszen van olyan város is, ahol egyáltalán nincs lehetőség ezeknek a szűrővizsgálatoknak az elvégzésére – tette hozzá. Abban a helyzetben vagyunk, hogy nemcsak a lányok, hanem a fiúk is megkaphatják a HPV elleni védőoltást a város önkormányzatának köszönhetően, erre kevés példa van Magyarországon. Östör Annamária önkormányzati képviselő a helyszínen mindenkit arra buzdított, hogy használja ki a város biztosította lehetőségeket, és oltassa be magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában