Meat, Smoke & Beer Festival

2018.02.26. 10:30

Újabb BBQ versenyen ért el sikert a KGB

A magyar Grand Champion cím mellé nemrégiben Ausztriában gyűjtött be újabb elismerést a székesfehérvári–velencei KGB BBQ csapata.

Tóth Sándor

Turanitz Gergő és csapata hamarosan az Egyesült Államokban versenyez Fotó: szervezők

A Meat, Smoke & Beer Festival – BBQ on Ice elnevezésű verseny nem hiába csalogatta a zamatosra sült húsok megszállottait és ínyenceit a Weissen­see gleccsertó jegére. A közel 100 méter mély, 60 centiméteres jégpáncéllal borított tavon mérték össze sütőtudományukat a csapatok. A hazai bajnok az extrém körülmények között is sikerrel szerepelt.

Turanitz Gergő és csapata hamarosan az Egyesült Államokban versenyez Fotó: szervezők

Vagyis bizonyította, a KGB a jég hátán is megél, pláne ha van mit sütnie, ebben pedig nem volt hiány, mivel négy versenykategóriát – marhaszegy, sertésoldalas, csirke és pulled pork, vagyis omlós sertéssült szálaira szedve – kellett teljesítenie 26 óra alatt. A KGB BBQ csapatkapitányának, Turanitz Gergelynek a nyilatkozata szerint jól érezték magukat a versenyen, annál is inkább, mivel teljesítményüket a versenybírák is elismerték. Az összesített eredményük alapján a dobogós harmadik helyen végeztek a belga BBQ+ és az amerikai White Squirrel BBQ csapatok mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában