Pusztaszabolcs

2018.02.07. 19:00

Márk megvalósult álma: autó került a családhoz

Alig több mint egy hónap alatt összegyűlt a pénz a ritka betegségben szenvedő, kerekesszékes Harza Márk számára ahhoz, hogy a család saját autót vásárolhasson.

Bokros Judit

A tizennégy éves fiú nemrég levelet írt a fővárosban élő Brandt Viktornak, vagyis az Álomszállítónak, aki mozgássérült embereknek segít vágyaik, álmaik megvalósításában. Harza Márk egy autót szeretett volna, amivel könnyebben utazhatnak orvoshoz. A család számára fontos volt, hogy a kocsiba beférjen a kerekesszék is a csomagokkal.

Balról Brandt Viktor, mögötte Harza Márk

Nos, Márk álma mára valósággá vált. Kedden ugyanis elhozhatták a fővárosi autókereskedésből a kiválasztott járművet, amely egymillió forintba került. Az ehhez szükséges összeg adakozás útján jött össze, a Márka álma csoport tagjainak köszönhetően. Volt, aki kevesebb, más több pénzt adományozott.

A fiút időközben megműtötték Debrecenben, a hat hét lábadozás után, március elején kell majd visszamenni vizsgálatra – tudtuk meg Márk édesanyjától. A család most nagyon boldog és hálás a sok jó szándékú embernek, s külön Brandt Viktornak, az akció motorjának.

Márk kényelmesen elfér az autóban, a kerekesszékkel és a csomagokkal Fotók: Brandt Viktor

Viktor hozzátette: mára kialakult egy szinte állandó közösség, amelynek tagjai bíznak egymásban, és hajlandók másoknak segíteni. Márk esete újabb példa arra: sok kicsi sokra megy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában