Sportlövészet

2018.02.16. 09:30

Lövészklub nyílik a Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskolában

Az egész napos iskolai nevelés keretében a tanév második félévétől heti gyakorisággal lövészklub indult az egyik fehérvári iskolában. Légfegyveres lőtér kialakítása a cél.

S. Töttő Rita

Az egyórás foglalkozás már első alkalommal három órán át tartott

Felső tagozatos tanulói számára indított heti lövészklubot a Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola. Rockenbauer Lajos igazgató hangsúlyozta: az egész napos iskolai nevelés keretében, a második félévtől indult a foglalkozássorozat.

A légfegyveres oktatás iránt rendkívül nagy a kereslet, az első foglalkozás a tervezett egy óra helyett három órán keresztül tartott. A diákok a félév során kiképzést kapnak a nyílt irányzékkal és a céltávcső segítségével történő célzásra.

Az egyórás foglalkozás már első alkalommal három órán át tartott

Az iskola távolabbi tervei között szerepel egy légfegyveres lőtér intézményen belüli kialakítása.

- A sportlövészet fejleszti a tanuló összpontosításra törekvését, és erősíti a szabálykövető magatartását. Egy-egy sikeres célzást a tanuló örömmel él meg, valamint kizökkenti őt az iskolai élet sokszor elkerülhetetlen monotonitásából – árulta el a Fejér Megyei Hírlapnak az igazgató, miért tartja fontosnak a lövészklubot az iskolai életben.

- Sikerélményt nyújt továbbá, hogy egy ötödikes gyermek is lőhet olyan pontossággal, mint egy nyolcadikos, a versenyélményt ezáltal kisebbek és nagyobbak is egyaránt, élvezetesebben élik át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában