Do you speak English?

2018.02.28. 14:01

Angol nyelvű Vita-Csatát tartottak a Köfém Művelődési Házban

A Köfém Művelődési Ház adott otthont annak az angol nyelvű Vita-Csatának, amelyet első alkalommal rendeztek meg Fejér megyében a Vasvári Pál Gimnázium és az Arconic Köfém Kft. Hengermű-Öntöde üzletágának szervezésében.

Borsányi Bea

Fotó: Pesti Tamás

A támogatásból került megrendezésre az iskola kezdeményezésére és Szarka Judit angoltanárnő szervezésében az angol nyelvi vitaverseny. Az ország több régiójában már hagyománya van az idegen nyelven folyó disputa, vitakultúrát fejlesztő versenynek, amely fejleszti a diákok logikus gondolkodását, kommunikációs készségét, ítélőképességét és erkölcsi érzékenységét, továbbá az emelt szintű érettségi vita feladatára való felkészülését is segíti. A versenyt első alkalommal hirdették meg a megye középiskolái számára, amely egy online pályamunkával indult. Erre 19 csapat jelentkezett a Tóparti, a Vasvári és a Teleki Gimnáziumból, közülük 12 csapat – hat 9–10. évfolyamos és hat 11–12. évfolyamos – vett részt a szerdai elődöntőben.

Fotós: Pesti Tamás

A csapatoknak fél órájuk volt arra, hogy egymásnak előadják érveiket az előre megadott témával kapcsolatban. Azt, hogy mellette, vagy ellene kellett érveket felsorakoztatni, a vita előtt, sorshúzással döntötték el. A háromfős csapatban mindenkinek megvolt a feladata, vagyis minden csapattagnak meg kellett nyilvánulnia.

 

Az előre meghatározott téma után rögtönzött témában is vitázni kellett egymással a résztvevő egységeknek. A versenyt négytagú szakmai zsűri értékelte. Az április 4-i döntőbe két-két csapat jutott tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában