Jöhet a 2018

2018.02.05. 08:30

Évnyitóval kezdtek a sukorói hagyományőrzők

A helyi hagyományőrzők megköszönték segítőiknek az előző évi támogatásukat, és máris belevetették magukat a 2018-as év szervezésébe.

S. Töttő Rita

_:

A Sukorói Kultúrházban tartotta évnyitó rendezvényét a Sukorói Hagyományőrző Egyesület, ahol „batyus” jelleggel vendégelték meg egymást és meghívott vendégeiket.

Ezzel az összejövetellel kívánták megköszöni a 2017. évi segítségeket a polgármester asszonyon keresztül az önkormányzatnak, a horgász egyesületnek, a polgárőröknek, a Borbarát Egyesületnek és minden segítőnek. Varga Edit, az egyesület elnöke köszönőlevelet adott át Mészárosné Hegyi Gyöngyi polgármester asszonynak, a tagoknak pedig szóban köszönte meg az egész évi, áldozatos munkájukat. Az elnök a civil összefogás fontosságát emelte ki, mellyel a település falu jellegét őrizhetik meg a jövő nemzedék számára.

A polgármesternek az elnök adta át a köszönőlevelet

Már el is kezdték az idei évi programok szervezését, s mivel a sukorói egyesületnek fontos a múlt megismerése és megőrzése, így február elején múltidéző beszélgetésre invitálták személyes meghívókkal a falu öregjeit, ahol a múltbéli, sukorói farsangi és tavaszi ünnepekre emlékeztek vissza.

De már készülnek a téltemetés hagyományos, régi ünnepének felelevenítésére, valamint a húsvéti családi napra, a májusfa kidöntő ünnepségre is, amely tavaly is nagy sikert aratott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában