Hulladékgyűjtési kisokos

2018.01.20. 08:00

A forró hamut és salakot nem szabad a kukákba szórni

Év elején több változás is érvénybe lépett a Depónia hulladékgyűjtésében. Fontos: a kihűlt hamut és salakot ezután is elszállítják!

Majer Tamás

A Depónia híradása szerint a kihűlt hamut és salakot továbbra is szabad a vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló edénybe dobni, csak a forrót nem

Fotó: Pixabay

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a családi házas övezetekben és a belvárosban működő kétkukás hulladékgyűjtésben a szelektív szemét elszállítása megváltozott: kizárólag a csomagolási hulladékok (műanyag üdítős és ásványvizes palackok, kozmetikai és tisztítószeres flakonok, többrétegű italos kartondobozok, fém italos és konzerves dobozok, papír csomagolási hulladék, valamint újságok és szórólapok) kerülhetnek a kék szelektív edényekbe. Máskülönben nem szállítják el.

Eddig a kék kukába mehetett a hungarocell. Műszaki és hasznosíthatósági okok miatt azonban már nem. A hulladékudvarokban viszont ezután is leadható lesz, lomtalanításkor pedig kihelyezhető.

A ruhaneműket, textileket a fentihez hasonló okokból zárták ki a kék kukákból. A Depónia javasolja, hogy ezeket rászorultaknak ajánlják fel, vagy a használtruha gyűjtő konténerekbe helyezzék.

Továbbra sem lehet elhelyezni sem a kommunális, sem a szelektív edényekbe a veszélyes hulladékot, az építési-bontási törmeléket, az üveget, valamint a forró hamut és salakot.

A Depónia híradása szerint a kihűlt hamut és salakot továbbra is szabad a vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló edénybe dobni, csak a forrót nem
Fotós: Pixabay

Ugyanakkor a települési vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló edényben a kihűlt hamu és salak elhelyezhető! Ez esetben különösen figyelni kell, hogy az edény nehogy túlsúlyos legyen, mert akkor a szolgáltató nem tudja elszállítani. A 120 literes kuka maximum 22 kilogram súlyú lehet – jelentette ki Polónyi Dóra, a cég munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában