Sírrongálás vagy vihar?

2018.01.03. 16:38

Megrongálták a sírokat a sárbogárdi és a sárszentmiklósi temetőben

Szerda reggel kaptuk az értesítést a mezőföldi városból: ismeretlen személyek számos síremléket megrongáltak az ún. Varga temetőben és a sárszentmiklósi temetőben.

V. Varga József

A közösségi oldalon megdöbbenésüknek adtak hangot a sárbogárdiak: Nem akartam hinni a szememnek! Borzasztó látvány! Kegyeletsértés! Felháborító! Hihetetlen! Ember az ilyen!

A síremlékek ledöntve, megrongálva, a koszorúk, a mécsesek középre dobálva, mindkét temetőben a pusztítás nyomai.

Sárszentmiklósi temető – Fotó: Szabó Zoltán

Amint az emberek megfogalmazzák: értelmetlen a rombolás, a döbbenet a dühvel párosul. Vajon ki lehet az elkövető? Vajon kik lehetnek az elkövetők? A rendőrség sajnos tehetetlen, hiszen az ilyen lelketlen vandálokat lehetetlen elkapni.

A polgármesteri hivatal műszaki osztálya kedden megtette a feljelentést a rendőrségre – tájékoztatta a Fejér Megyei Hírlapot a sárbogárdi önkormányzat. A helyszínelés is lezajlott. Amint megtudtuk: a Varga temető önkormányzati tulajdonban van, a sárszentmiklósi temető pedig egyházi tulajdonban.

Varga temető Fotó: Gál Sándor

A Sárbogárdi Rendőrkapitányságra a Varga temető kapcsán érkezett bejelentés megrongálódott sírokról – tájékoztatta lapunkat a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A helyszínre érkező rendőrök a síremlékeken és azok környezetében nem találtak szándékos rongálásra utaló nyomokat. Bűncselekmény elkövetésének gyanúja nem merült fel, ezért az illetékes rendőrkapitányságon nem indult büntetőeljárás.

Varga temető Fotó: Sáfrány Andrea

Bővebben a Fejér Megyei Hírlap csütörtöki számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában