Önkéntes lánglovagok

2018.01.22. 08:30

Közösen gyakorlatoznak a németekkel az isztiméri tűzoltók

Közös gyakorlaton vesznek részt az isztiméri tűzoltók és a németországi testvértelepülés lánglovagjai. Erről most, a magyarok látogatása alkalmával állapodtak meg.

B. Kiss László

dd

Isztiméri önkéntes tűzoltók jártak a németországi Krauchenwiesben, a község németországi testvértelepülésén. A kapcsolat már több mint két évtizedre tekint vissza – tájékoztatta lapunkat Nemes János, az Isztiméri Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tűzoltóparancsnoka.

A Gömbösné Rostaházi Judit egyesületi elnök által vezetett négytagú delegációnak szakmai tapasztalatok cseréjére és közös programtervezet elkészítésére is alkalma nyílt. Jochen Spiess krauchenwiesi polgármester pedig meghívta az isztiméri tűzoltókat a testvértelepülési megállapodás jubileuma alkalmával tartandó nyári ünnepségre is. A júniusi látogatás során közös gyakorlatot is tartanak majd a két ország lánglovagjai. Erről Robin Damast krauchenwiesi, Hubert Scheiermann bittelschießi és Nemes János isztiméri tűzoltóparancsnok állapodott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában