Házasságkötés

2018.01.29. 14:00

Egyre több pár mondja ki a boldogító igent Fejér megyében

A statisztikai adatok alapján nyugodtan nevezhetjük az elmúlt időszakot a szerelmesek éveinek. Hét év alatt közel másfélszeresére, 35,5 ezerről 51,8 ezerre nőtt a házasságkötések száma Magyarországon és ez a változás megyénkben is megmutatkozik.

Nagy Annabella

Forrás: Pixabay

Egyre több Fejér megyei pár dönt úgy, hogy összeköti az életét. A Központ Statisztikai Hivatal friss közleményéből kiderül, hogy országos szinten is kiemelkedő a Fejér megyei tendencia. Fejér megyében a házasságkötések száma 1995 óta egyszer sem lépte át a kétezret, egészen 2016-ig. Ebben az évben ugyanis 2133 házasságkötést regisztráltak.

A teljes 2017-es év végleges adatai még nem szerepelnek a KSH honlapján, de a fent lévő legfrissebb számok szerint 2017-ben is megmaradt ez a házasodási kedv. Ugyan a tavalyi év számadatai nem szárnyalják túl 2016 kiemelkedő mutatóit, de ahhoz hasonlóan látszik, hogy szép számban kötöttek életre szóló szövetséget megyénkben. Szám szerint: míg 2016 harmadik negyedévére 1824 pár állt oltár elé, 2017-ben ugyanezen időtartam alatt 1820. A növekvő tendenciát mi sem bizonyítja jobban, mint Az év párja játékunk mezőnye.

Keressük a legszebb párt!

Finisbe fordult Az év párja nyereményjátékunk. Már csak néhány napjuk van a pároknak, hogy további értékes szavazatokat gyűjtsenek! Január 31-én 12 órakor lezárul portálunkon, a feol.hu-n futó játék.

Rengeteg nevező közül válogathatunk, kire adjuk le a voksunkat. Portálunk is összegyűjtött néhány kreatív és humoros képet, ám ezen felül is érdemes végig pörgetni a nevezők listáját, mert csodálatos képekre bukkanhatunk. Vannak, akik szavazatszámukkal jócskán elhúztak a mezőnytől, de még semmi sincs veszve, szavazásra fel! Neked van már kedvenced?

 

A boldogító igenek mellett komoly változás mutatkozott a menyasszonyok életkorára vonatkozóan.

Az elmúlt hét évben Fejér megyében jelentősen nőtt az első házasság megkötésekor a menyasszonyok életkora, átlagban 1,6 évvel lettek korosabbak az arák. A legidősebbek a menyasszonyok továbbra is Budapesten (31,7 év) vannak, de jellemzően 30 évesek vagy ennél idősebbek Fejér, Zala, Pest, Csongrád és Veszprém megyében is. Ezek szerint sokkal később köteleződünk el, mint régen, ami nem feltétlenül baj. Kutatások kimutatták, hogy a válások aránya a nagyon fiatalon, húszéves kor alatt kötött házasságok esetében a legnagyobb.

https://www.feol.hu/az-ev-parja/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában