Rókák, posta

2018.01.24. 21:12

Fontos kérdések kerültek napirendre az úrhidai közmeghallgatáson

Az úrhidai képviselő-testület közmeghallgatást tartott szerdán kora este a közösségi ház színháztermében.

V. Varga József

Úrhida

Bognár József polgármester beszámolt az önkormányzat múlt évben végzett munkájáról, valamint tájékoztatta a szép számban megjelenteket az idei tervezett fejlesztésekről, majd kérdések hangzottak el.

Az úrhidaiak régi álma az új iskola és a tornaterem, melyek építésére az engedélyezési szintű tervek már 2008 óta rendelkezésre állnak – emelte ki a polgármester. Az önkormányzat az oktatásért felelős államtitkár, Palkovics László ígéretét bírja, miszerint az úrhidai iskolára és tornateremre az indokoltság alapján kiemelt figyelemmel lesznek. A Székesfehérvári Tankerület, mint intézményfenntartó, a múlt év végén arról tájékoztatta a falu vezetését, hogy várhatóan lehetőség nyílik egy nagyobb volumenű, három ütemben megvalósítható 300 millió forintos fejlesztésre.

Veres Gyula a posta nyitvatartásának meghosszabbítását kérte – a szolgáltató április elejére ígért választ Fotó: V. Varga József

A közmeghallgatás során feltett lakossági kérdések egyebek között a fehérvári elkerülő útra való rácsatlakozás lehetőségét firtatták az úrhidai, sárpentelei útról.

Kitértek a posta nyitvatartásának meghosszabbítására, szóba hozták a „jeges autó hangoskodását”, a helyi építési szabályzat módosítását, az Avar utcai gázgerincvezeték kiépítésének lehetőségét.

Bővebben a csütörtöki Fejér Megyei Hírlapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában