Nem költötték túl magukat

2018.01.03. 08:00

Adonyban stabil a költségvetés, a tavalyi rendezvények jól sikerültek

A költségvetéssel jól állnak, s a 2017-es év öt sikeres uniós pályázatot hozott a városnak. Ronyecz Péter polgármestert kérdeztük.

Bokros Judit

adony orbán nap

Adonyban az elmúlt körülbelül 20 éves tervezgetés és munka gyümölcse kezd beérni azzal, hogy a nyertes uniós pályázatoknak köszönhetően megvalósíthatnak öt projektet. Ezek a következők: a Zöld város programban a kastélykert újulhat meg egyebek mellett parkosítással, sétányokkal. A régi polgármesteri hivatal épületében kialakítják a több települést ellátó orvosi ügyeletet, s egy gépkocsit is beszereznek. A helyi gazdaság fejlesztése érdekében megújul a Piac tér, a Vetus Salina ároknál kiépülhet a belvíz-és csapadékvíz-elvezető hálózat, valamint közlekedésbiztonsági szempontból fejlesztik a Rákóczi út-városközpontot, illetve egy szakaszon kerékpárút és járdaszakasz készülhet.

Ronyecz Péter Fotó: FMH-archív

Ronyecz Péter polgármester úgy tájékoztatott: az orvosi ügyelet helyének kialakítására és a piac átalakítására már kiválasztották a kivitelezőt. A másik három projektnél pedig folyamatban van a közbeszerzési eljárás előkészítése. Ezek a beruházások mind fontosak Adony életében, hiszen a lakosság jogos igényeit elégítik ki.

A város költségvetése rendben van, az elmúlt nyolc évben utolérték magukat. Van némi szabad saját forrás is, ami annak köszönhető, hogy nem költekeztek túl. Így ha szükséges, az uniós pénzből megvalósuló beruházásokhoz tudnak még hozzátenni. A rendezett büdzsé miatt az önkormányzati intézmények működése is biztosított, nem okoz gondot például egy nyílászárócsere – tudtuk meg a polgármestertől, aki a civil szervezetekről is nyilatkozott. Fontosnak tartja, hogy minél többen működjenek Adonyban és színesítsék a város életét. Az önkormányzat 2017-ben körülbelül a korábbi éveknek megfelelő támogatást nyújtotta nekik a meghatározott pályázati rendszer alapján.

A májusi Orbán-nap nagy ünnepe a helyi borrendnek, az adonyiaknak Fotó: a szerző

A település hagyományos rendezvényeit megtartották, s azok jó hangulatúak voltak, sok látogatóval – mondta még el Ronyecz Péter az évet értékelve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában