Hóvirág köz

2018.01.29. 17:06

Kiépül a kerékpáros infrastruktúra, módosul egy utcanév Adonyban

A Deák Ferenc utca eddig is Hóvirág utcaként volt ismert, ezután hivatalosan Hóvirág közre módosul a neve.

R. Szolga Réka

A helyi képviselő-testület elfogadta az erre vonatkozó határozatot a legutóbbi ülésen. A grémium még tavaly ősszel hatalmazta fel az önkormányzatot arra, hogy lakcímrendezési eljárás keretében, a Damjanich utcát és a Deák Ferenc utcákat összekötő, a köztudatban Hóvirág közként, de jelenleg Deák Ferenc utcaként szereplő utcanév Hóvirág közre változtatásáról intézkedjen. Ez a módosítás a lakosságot is érinti, hiszen az új elnevezést okmányaikban is fel kell tüntetni.

A Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezete az adonyi önkormányzat által biztosított forrást bérleti díjra, bérköltségre, promóciós pult készítésére illetőleg internetes portáljuk fejlesztésére fordítja – tudta meg lapunk Ronyec Pétertől, Adony város polgármesterétől.

Törvényi változások történtek a nemzetiségek jogait illetően, amelyek a város német nemzetiségi önkormányzatának működését is érintik. Adony város önkormányzatának és a német nemzetiségi önkormányzatnak együttműködésében történtek pontosítások, amelyeket a testület elfogadott.

Tárgyaltak továbbá a közszolgálati köztisztviselők idei évre vonatkozó teljesítménykövetelményeinek meghatározásáról.

A napirendi pontok között a Kerékpárforgalmi Hálózati Terv véleményezése is szerepelt. Mint ismert, a városban arányaiban az országos szinthez képest is kiemelkedő a kerékpárosok aránya. A hálózati terv szerint Adony területén nem található kiépített kerékpárforgalmi létesítmény, így megfelelő infrastruktúra megépítése szükséges, amelyre pályázati forrásból biztosítanak fedezetet.

A cél a kerékpárosbarát forgalmi hálózat kiépítése, csökkentett sebességű zónák kijelölése, a tehergépjármű-forgalom korlátozása, kerékpársáv kijelölése, közlekedési táblák kihelyezése, közúti forgalomtól elkülönített gyalog-, és kerékpárút kiépítése. A Rákóczi út – városközpont közlekedésbiztonsági fejlesztését és a kerékpárforgalom infrastrukturális kiépítését sikeres pályázatnak köszönhetően 104 millió forintból valósítja meg a város.

A tervet 2018 januárjában a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakmai tervzsűrije auditálta, az általuk javasolt változtatásokat, áttekintést követően, a testület jóváhagyta – értesült lapunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában