érzékeny szerelék

2017.12.19. 08:30

Tiltják majd a szonárt

Nem engedélyezik 2018-tól a halradar, azaz a szonár használatát a Velencei-tavon. Országosan március közepéig tart ez a fajta tilalom.

LL

A sukorói Sasvári János csalihallal fogta szép csukáját Fotó: LL

A többnyire szeles, borongós időben a békéshalazók a kikötőkben próbálkoztak keszeg fogásával, ami az érzékeny szerelékkel horgászóknak többnyire sikerült is, akár nagyobb mennyiségben is.

- A ragadozó halak közül néhány süllő és balin is horogra akadt, de leginkább csukát lehetett zsákmányolni. A csalihalas és a pergető módszer egyaránt működött a ragadozók megfogásakor – számolt be Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség helyi kirendeltségének halőri csoportvezetője.

A sukorói Sasvári János csalihallal fogta szép csukáját
Fotó: LL

Megtudtuk, a 2018-ra tervezett Velencei-tavi horgászrendben több fontos változás is található. Ezek közül az egyik a szonár (halradar) használatát tiltja horgászati tevékenység közben. Ez annyit jelent, hogy nem lehet semmilyen horgászeszköz abban a vízi járműben, amelyikben szonár található, még ha az összecsomagolt állapotban van is. Országosan jelenleg is érvényben van, és március közepéig tart a szonár használatának tilalma, a vermelő halak védelme érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában