A szeretetről, személyesen

2017.12.18. 19:47

Melegség a hidegben Vajtán: Falukarácsony a tábortűz mellett

A szentestét megelőző hétvégén, tehát múlt vasárnap ünnepelték a falukarácsonyt Vajtán. A Fejér megyei településen több helyen is műsort adtak.

Szanyi-Nagy Judit

ghg

A karácsonyi ünnepség 16 órakor az alsó faluvégen kezdődött: az egybegyűltek tábortűz mellett osztották meg egymással verseiket, gondolataikat. Ezt követően 17 órakor a faluközpontba érkezett a menet, ahová a falu végén lakók közül is többen elkísérték a résztvevőket.

Itt a verseket, gondolatokat vendéglátással egészítették ki a szervezők: volt forralt bor, forró tea, aprósütemény és pogácsa is, amely a Vajtai Roma Kisebbségi Önkormányzat támogatásából valósult meg.

- A műsor érdekessége az volt, hogy a szövegeket a gyerekek és a felnőttek inkognitóban írták, azokat pedig a vállalkozó szellemű emberek mondták el vagy olvasták fel a falukarácsonyon – emelte ki a szervező, Fráterné Győri Éva.

Melegség a hidegben: gondolatok a szeretetről, a tábortűz mellett Fotó: Fráter Lilla

- Azt szerettem volna megmutatni az embereknek, hogy nem feltétlenül kell nagy gondolkodókat, költőket megidézni, mert bár nem könnyű megfogalmazni érzéseinket a karácsony-szeretet-boldogság témakörben, mégsem lehetetlen. Mondhatom, igazán szívből jövő, csodálatos gondolatok hangzottak el. A közönség soraiban néhány kis mosoly árulta csak el, hogy valaki vagy átérezte, amit hallott, vagy ráismert az általa írt szövegre. Sokat adtunk egymásnak úgy, hogy nem vártunk érte semmit – mondta a szervező. Az ajándék egy kis füzet volt, amely a műsorban elhangzott szövegeket tartalmazta.

- Azt hiszem, a műsor mottója az lehetett volna: tőlünk, neked – tette hozzá Fráterné Győri Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában