Arany János születésének 200. évfordulója

2017.12.01. 21:08

Szavalóverseny: Vörösmarty és Arany verseit szavalták az iskolások

Tegnap, legkevesebb százan biztosan verset mondtak a megyeszékhelyen. A megyei Vörösmarty szavalóversenynek két oktatási intézmény is helyet adott.

V. Varga József

n

A Vörösmarty Mihály Általános Iskolában 29. alkalommal rendezték meg a megyei szavalóversenyt. A hagyományoknak megfelelően az idén is három kategóriában (alsó és felső tagozatos általános iskolások és középiskolások) várták a nevezéseket. A verseny egyrészt ápolja a névadó életművét, másrészt – mivel nemcsak Vörösmarty-művek hangzanak el évről évre – a mai magyar irodalmat is népszerűsíti – mondta el lapunknak Szili Csaba iskolaigazgató.

Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából az idei évben Arany-versekkel is lehetett készülni. Az első helyezettek minden évben a Nagy Benedek szobrászművész által készített emlékplakettet vehetik át. A Vörösmarty Színház színházjegyeket ajánlott fel, a Vörösmarty Társaság és a rendező iskola pedig – a Székesfehérvári Tankerületi Központ támogatásával – könyvjutalomban részesítette a legjobbakat. Az ajándékok között utazási utalványok is voltak.

A Vörösmartyban a 29. szavalóversenyt rendezték Fotó: Fehér Gábor

Az alsó tagozatosok között első helyen végzett Mikó Nikolett (Táncsics iskola, Szfvár), megelőzve Tóth Laurát (Esterházy, Csákvár) és Korbai Gergelyt (Vörösmarty, Kápolnásnyék). A felsősök versenyében Csengey Márton (Tóvárosi, Szfvár) győzött, a második Nagy Zsófia (Vörösmarty, Kápolnásnyék), a harmadik Kövecses Lili (Zichy, Soponya) lett. A középiskolások megmérettetését Drágán Evelin (Teleki, Szfvár) nyerte Varga Eszter (Ciszterci, Szfvár) és Pályi Stefánia (Vörösmarty, Kápolnásnyék) előtt. Különdíjat kapott: Mátay Flóra Korina, Dobák Panna, Végvári Balázs, Hegedüs Kristóf és Jenei Márton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában