gyerekeknek meséltek

2017.12.13. 16:10

Bűnmegelőzés a mesék erejével Fehérváron

Kreatív bűnmegelőzési foglalkozással és meseolvasással lepték meg a gyermekosztály kis betegeit a Fejér megyei rendőrök Székesfehérváron.

Police.hu

Fotó: police.hu

A rendőrség weboldaláról tudtuk meg, hogy a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-, Csecsemő – és Gyermek Osztályának apró pácienseit látogatták meg a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai december 13-án, szerdán. Céljuk, hogy változatosabbá tegyék a kórházi kezelés időszakát számukra.

Az interaktív foglalkozáson dr. Vörös Ferencné rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács gondozásában megjelentetett Erdőváros lakói című bűnmegelőzési mesekönyvből tartott felolvasást.

Fotós: police.hu

Az apróságok érdeklődve, sokszor feszült figyelemmel hallgatták az erdő lakóinak hétköznapjait bemutató lebilincselő és elgondolkodtató történeteket, nemegyszer mosolyt csalva ezzel a felnőttek arcára is.

police.hu

A program célja, hogy felhívja a gyermekek figyelmét az olyan korosztályukat foglalkoztató kérdések kezelésére, mint a barátság, az önbizalom, a rendetlenség vagy az iskolai verekedés.

police.hu

A felolvasás végén közösen megvitatták az egyes mesék tanulságait, majd a közelgő ünnepekre való tekintettel a rendőrség szakemberei apró és praktikus ajándékokkal lepték meg a kis pácienseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában