parkolók, rendelők

2017.12.17. 09:30

Több felújítás és parkosítás várható Fehérváron

Parkolási gondok, parkosítás, szökőkút építése, rendelő felújítása. Többek között ezek a témák kerültek szóba a 2. számú választókörzet képviselőjének lakossági fórumán.

Borsányi Bea

k

A fórumon Kovács Béla Sándor, a terület képviselője mellett megjelent Cser-Palkovics András polgármester és Bozai István városgondnok is. A város parkolási nehézségeivel kapcsolatban az egyik felszólaló azt kifogásolta, hogy garázsa előtti parkolásért büntették meg. A válaszban elhangzott, a lakóknak megvásárolható kedvezményes parkolóbérlet megoldás az ilyen esetekre, ennek hiányában – mivel a fizető parkolás zónákra, nem pedig parkolóhelyekre vonatkozik – a parkoló jármű büntethető.

A fizetőparkoló rendszerrel kapcsolatban a polgármester elmondta, folyamatban van egy új lehetőség kidolgozása. Azt tervezik, minden fehérvári maximum egy órát ingyen parkolhat majd a városban, akár különböző helyeken is. Ezzel segítenék azokat, akik

a belvárosba, annak környékére autóval érkeznek ügyeket intézni.

Szó esett a III. Béla király tér küszöbön álló felújításáról, illetve a teljes útburkolat cseréjéről, amelyet a város az 1,7 milliárdos útfelújítási keretből finanszíroz. A III. Béla király tér teljes útburkolatának megújítása 43 millióból, a húsz új parkoló megépítése 18 millióból, a középen lévő park zöldfelületi megújítása pedig 16 millió forintból valósítható meg.

Mintegy huszonöten vettek részt a lakossági fórumon Fotó: KV

A Jávor Ottó térnél megtörténtek a parkosítás előkészületei, a mostani murvás terület jelentős részét zöldterületté alakítják át jövőre, az ott lévő emlékművek az eddigi helyükön maradnak.

A Zichy ligetben az elszállított „hajó” helyére új szökőkutat terveznek, amelyet 2019 tavaszán szeretnének átadni.

Felújításra kerül a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelő, valamint az Ybl rendelő és a bölcsőde is.

Szóba került a közösségi kertészkedés is, amely két helyen már megvalósult a városban. Bozai István elmondta, továbbiak megvalósításához lakossági összefogás kell. Jövőre viszont szeretnének kísérletbe kezdeni házak oldalára felfuttatott, illetve háztetőkre telepített növényekkel, így növelve a város zöldterületeinek nagyságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában