lakossági fórum

2017.12.02. 08:30

Élő sövénykerítés és visszafogott színek jellemezzék Sukorót

A természetességet helyezi előtérbe az új ingatlanok esetében a sukorói Települési Arculati Kézikönyv.

S. Töttő Rita

sukoró

A Települési Arculati Kézikönyv, azaz a TAK volt a témája a csütörtöki lakossági fórumnak Sukorón. Mészárosné Hegyi Gyöngyi polgármester a Fejér Megyei Hírlapnak elárulta: a lakosság észrevételeit még nyolc napon belül teheti meg.

Mészárosné a település arculatáról tájékoztatott Fotó: Igari Balázs

A sukorói kézikönyv javaslatai között szerepel a tájba illő házak építése, ami azt jelenti, hogy a földrajzi fekvéshez illeszkedő épületeket várnak el az új építőktől. Ahogy azt is, hogy a lapostető helyett a hazai viszonylatban szokásos csúcsos tetőt válasszanak, amely a csapadékelvezetést is biztosítja. Jellemző javaslati elem még a sukorói TAK-ban a zöld, élősövényes kerítés igénye az új vagy felújításra váró ingatlanok esetében, illetve ha ez nem felel meg, akkor a sukorói terméskő használata, emelte ki a polgármester. A házfalak színe tekintetében is megfogalmaz igényeket a könyv: a kérés az, hogy az építtetők kerüljék a harsány színeket, válasszanak inkább visszafogott árnyalatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában