SÉTA

2017.12.24. 10:00

Pályaorientációs nap a Tóparti gimiben

Pályaorientációs nap keretében, december 8-án ellátogattunk a székesfehérvári Harman Becker Kft gyárába.

Forrás: Pixabay

Izgatottan vártuk, hogy milyen új lehetőségekkel ismerkedhetünk meg. Kedvesen fogadtak bennünket, és a konferenciateremben rövid bemutatót láttunk a gyár profiljáról. Sokunknak ez volt az első igazi gyárlátogatása, így kíváncsian hallgattuk az információáradatot. Részletesen beszámoltak a gyárban folyó munkáról; milyen részlegek milyen feladatokat látnak el, milyen szerepük van a termelési folyamatban. Ezek után megismertük a vállalat múltbéli sikereit és jövőbeli terveit is. Nagyon érdekes volt látni, hogy jó döntésekkel, kitartó, következetes munkával innovatív gyár jöhet létre hazánkban is.

Tájékoztatást kaptunk a duális képzés lehetőségeiről is, amit nagyon hasznosnak találtunk, hiszen tizenegyedikesekként jövőre döntenünk kell arról, hogy milyen képzési formában tanuljunk tovább. Most már értjük, mit jelent a felsőfokú tanulmányok és a gyakorlati munka együttes megvalósulása. Vonzó volt, hogy duális képzés keretében a hallgatók gyakorlatban ismerik meg a munkafolyamatokat, és aktív részesei a cég életének. Még a cég dolgozóit megillető juttatásokban is részesülnek. Ezután körbevezettek minket az üzemben, láthattuk hogyan folyik a termelés. Folyamatosan biztattak, hogy kérdezzünk, és kérdéseinkre tartalmas válaszokat kaptunk. Érdeklődésünk nem lankadt, így a HR-es vezetőnk szüntelenül magyarázta, mit miért tesznek. Kedvesen, türelmesen állta a sarat, néha megmosolyogta kérdéseinket. Elmesélte, hogy a cég számára minden dolgozó ugyanolyan fontos, hisz csak közösen tudnak eredményeket elérni. Megmutatták, milyen sokrétű egy gyár élete (tervezés, pénzügy, logisztika, HR, újoncok betanítása). A gyár valójában egy jól megszervezett hangyabolyra emlékeztetett. Betekintést nyertünk a tanszobákba, ahol a már felvételt nyert hallgatók tevékenykedtek. Éppen egy robot építésével foglalatoskodtak. Jó volt látni, hogy a nálunk alig valamivel idősebb fiatalok milyen lelkesedéssel dolgoztak aktuális projektjükön.

Vendéglátóink pogácsával, frissítővel is megkínáltak minket, emlékül egy tollat is kaptunk. Reményüket fejezték ki, hogy többen kedvet kapunk a műszaki pálya iránt. Szeretettel várnak vissza bennünket. Tartalmas, érdekes napot zártunk és szerintem az osztályból többen fontolóra vesszük a látott, hallott lehetőségeket.

Lébényi Katalin

Tóparti gimnázium 11.C,

Székesfehérvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában