Ünnepi ceremónia

2017.12.07. 17:25

Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona címmel gazdagodik Sárkeszi

Advent első vasárnapján az Ászáf zenekar játszott, szombaton hintón érkezik a Mikulás, a jövő héten királykisasszonyokat és királyfiakat koronáznak.

V. Varga József

A gyerekek lesznek a főszereplők most szombaton és a jövő héten is

Fotó: FMH-archív (V. Varga József)

- Adventi vásárral és szeretetvendégséggel nyitották a karácsonyi ünnepkört.

- A múlt vasárnapot a református egyházközség jegyezte – mondta el Farkas Gyuláné polgármester. – A gyertyagyújtást ünnepi áhítat előzte meg a faluházban, megnyílt a színes adventi vásár, a helyi fiatalokat is felvonultató Ászáf zenekar Habléné Nagy Viktória lelkipásztor vezetésével koncertezett. A délutánt szeretetvendégség zárta.

- A faluban hintón jár a Mikulás?

- Már több éve. Szán még csak-csak akadna, de hóágyúnk nincs… A Mikulás december 9-én, szombaton végigjárja a település utcáit, majd 16 óra körül érkezik a faluházhoz. Önkormányzatunk százöt 14 év alatti gyermeket invitál a hófehér szakállú fogadására, mindenki ajándékcsomagot kap, s a Mikulás-diszkó sem marad el.

- A hírek most koronázásról is szólnak.

- Így van. Az országos akció hozzánk is eljutott: a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház először az idén adományozza a Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona címet annak a Fejér megyei településnek, ahol a lélekszámhoz viszonyítva – mi hatszázan élünk szeretett kis falunkban – a legtöbb gyermek született 2016-ban. Ezt a címet Sárkeszi érdemelte ki!

A gyerekek lesznek a főszereplők most szombaton és a jövő héten is
Fotós: FMH-archív (V. Varga József)

- Mikor és hol lesz a ceremónia?

- A királykisasszonyokat és a királyfiakat december 16-án délután a faluház „tróntermébe” várjuk családjukkal együtt. Az önkormányzat közreműködésével kilenc apróságot koronáznak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában