Pajtaszínház program

2017.12.18. 11:00

Karácsonyi ének Magyaralmáson: bemutatkozott a Magház-Színkör

Sokan voltak kíváncsiak a Magház-Színkör vasárnapi, legeslegelső premierjére: alig fértünk be. Az előadást január végén a budapesti Nemzeti Színházban is bemutatják!

maj

Alföldi Áron (b2) szerint az egész társulat élvezte a próbákat, megvolt köztük az összhang Fotó: KV

Augusztus végén, az NMI Művelődési Intézet és a Magyar Teátrumi Társaság III. Pajtaszínházi Programjának ösztönzésére alakult újra a színjátszó csoport Magyaralmáson: a Magház-Színkör. Tíz éve már, hogy megszűnt a színjátszás a településen.

A magyaralmásiak Charles Dickens Karácsonyi ének című regényének színpadra adaptált változatát mutatták be. Mócsáné Nagy Ágnes felelt a szövegért. Kozáry Ferenc, a székesfehérvári Vörösmarty Színház színművésze mentorként, rendezőként állt a vállalkozás mellé, Tóth Ferencné „Manyika” vitte a rendezőasszisztensi feladatokat. Ő választotta ki az előadás főszereplőjét is, Alföldi Áront.

Alföldi Áron (b2) szerint az egész társulat élvezte a próbákat, megvolt köztük az összhang
Fotó: KV

A huszonkét esztendős fiatalt a fehérvári Prospero Színkör Nóti-kabaré című előadásán „nézte ki” a rendezőasszisztens. Ő testesítette meg a mogorva, a karácsony ünnepének szépségeitől keserű világlátása miatt önmagát megfosztani kész Ebenezer Scrooge-ot, akinek aztán egy angyal eljövetele és néhány evilági csoda hatására mégis boldog lett a karácsonya.

A színkör valamennyi tagja magyaralmási. színpadra lépett a település polgármestere, Vas Istvánné is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában