Lifttel – és mégis anélkül

2017.12.30. 13:00

Legalább egy hete nem működnek a székesfehérvári vasútállomás felvonói

Több olvasónk is jelezte: már hetek óta nem működnek a székesfehérvári vasútállomás liftjei.

Szanyi-Nagy Judit

Legalább egy hete ez a felirat fogadja a vasútállomás utasait

Fotó: Koppán Viktor Dávid

„Műszaki hiba miatt a lift nem üzemel” – áll a székesfehérvári vasútállomás egyik ajtaján a MÁV Zrt. közleménye, kiegészítve egy másik szöveggel: a mozgáskorlátozott és babakocsis utasok a peronok megközelítéséhez, illetve elhagyásához kérjenek segítséget a forgalmi szolgálattevőtől.

Olvasóink azt írják: már a múlt hét elején, december 18-án sem működtek a liftek, és a helyzet azóta sem oldódott meg. Sőt, a 8-as vágánynál található felvonó már december 2-án is üzemen kívül volt.

Az üggyel kapcsolatban írásban és telefonon is kerestük a MÁV sajtószolgálatát, ám az illetékeseket lapzártánkig nem sikerült elérnünk. Levelünkben arra is rákérdeztünk, igaz-e olvasóink értesülése, miszerint a liftek műszaki engedélye lejárt, s ennek köszönhető az eszközök üzemen kívül helyezése.

Mint ismeretes: a térség legnagyobb forgalmát lebonyolító vasútállomás 2016 végén újult meg, mintegy 33 milliárd forintból. Ez az összeg fedezte a teljes vágányrendszer, a peronok, az utasátjárók és a villamosvezetékek felújítását. A felvonókat tekintve három új peronlift és az állomásépületben két csarnoklift épült a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. jóvoltából.

A környéken azonban nem ez az egyedüli, liftkieséssel kapcsolatos eset. Lapunkban már korábban is foglalkoztunk a Velencei-tó menti vasútállomásokkal, ahol rendszerint előfordult, hogy hosszabb-rövidebb időre üzemen kívül helyezték a lifteket.

Legalább egy hete ez a felirat fogadja a vasútállomás utasait
Fotós: Koppán Viktor Dávid

Olvasóink tájékoztatása alapján legutóbb Velencefürdő állomás liftje nem működött, több héten át, melyet végül december 12-én javítottak meg az illetékesek. Volt, aki arról számolt be: úgy tudja, a Budapest-Kelenföld-Székesfehérvár vonalon előfordult, hogy tizenkettőből négy lift nem működött, köztük Velencefürdőn és Gárdonyban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában