Itt is járt a Mikulás

2017.12.06. 17:05

Hangulatos adventi vásár a rászorulókért Lajoskomáromban

Jópofa díszítések, helyi árusok és termelők, valamint egy eseménydús délután várta az adventi vásárba látogatókat Lajoskomáromban a közelmúltban.

Szanyi-Nagy Judit

– Az első adventi vásárt 2009 környékén rendeztük meg, látva, hogy a karácsony közeledtével több helyen is ez a szokás. Úgy gondoltuk, ez a Lajoskomáromban élőknek is tetszene – mesél a kezdetekről Mosberger László, a Történelmi Kör Egyesület titkára.

Azonban ez a vásár más, mint a többi. Az itteni bevételt a helyi rászoruló családok karácsonyi ajándékozására fordítják, amely főként tartós élelmiszert (rizst, tésztát, cukrot, lisztet) tartalmaz.

Egy igazi családi délutánt hoztak létre a szervezők: az önkormányzat, a Történelmi Kör Egyesület és az egyházak Fotós: Szücs Zsuzsanna 

– Bár az egyesület hívta életre a vásárt, egy idő után szükségünk volt segítőkre. Így vette át a szervezést az önkormányzat, lévén, rendelkeznek a megfelelő infrastruktúrával – részletezi a titkár, hozzátéve: az önkormányzat gyermekjóléti szolgálatának nyilvántartása alapján döntik el, kik kapják meg a településen élők közül a csomagokat. A több tíz támogatott háztartás elsősorban gyermekes családokat jelent.

Lajoskomáromba a Mikulás is ellátogatott Fotós: Szücs Zsuzsanna

A bevétel a tombola, a támogatói jegy és a magánszemélyektől érkező felajánlások (sült gesztenye, palacsinta, forralt bor, tea, kakaó, sütemény) vásárlásából folyt be.

A vásáron helyi termelők is értékesítették portékáikat, volt egyházi és zenei műsor, sőt, a Mikulás is ellátogatott a településre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában