Közösségépítési és értékteremtési törekvések

2017.12.14. 12:30

Nem kőszárhegyi nyugdíjasklub, baráti kör a nevük!

Jó közösségekre van szükség! – Borján Péter polgármester ezt tartja. A Kőszárhegyi Nyugdíjas Baráti Kör a jó közösségek közül való.

V. Varga József

nyugdíjas énekkar

A nyugdíjas baráti kör a napokban tartotta évzáró ünnepségét a művelődési házban. Tevékenységükről, az idei év programjairól és a jövő évi tervekről Borján Istvánné Klára (a polgármester névrokona) klubvezető számolt be. Hivatalosak voltak a rendezvényre a képviselő-testület tagjai, támogatóik, valamint a helybéli civil szervezetek képviselői.

A baráti kör 32 éve folyamatosan működik, a létszámuk jelenleg 56 fő. Együtt töltött idejüket változatosan töltik, aktív, lelkes tagjai a közösségnek. „Kevés település civil társadalma mondhatja el magáról, hogy csak álmodni kell valamit, és máris a megvalósításról beszélgethetünk” – hangsúlyozta társszervezeteik nevében is Borjánné Klára, amikor ajándékkal köszönték meg Borján Péter polgármester és Gáspár Csaba alpolgármester sok fáradozását, amivel a civilek működését segítik.

Az énekkart Csaba Beáta (b) irányítja Fotó: FMH-archív (VV)

A falu elöljárója kiemelte: örömmel és bizalommal kötelezték el magukat a kis közösségek mellett, mert mindig számíthatnak rájuk. Az est remek hangulatban folytatódott: vacsorával, melyet a szépkorúak készítettek, zenével és tánccal, fehérasztal melletti anekdotázással és nótázással – karácsonyi köszöntővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában