jó céllal vadásztak

2017.12.27. 11:40

A vadászok adták össze a pénzt a lélegeztetőgépre Kápolnásnyéken

Ötödször rendeztek János napi jótékonysági vadászatot a megyében, de még sohasem vett részt rajta annyi vadász, mint most szerdán.

B. Kiss László

A kápolnásnyéki Halász-kastély parkjában gyülekeztek szerda reggel a vadászok. Itt beszélgettünk Fejes László székesfehérvári sportvadászszal, a jótékonysági vadászat ötletgazdájával, aki elmondta: korábban Nádasdladány volt a gyülekező helyszíne, de ott mindig jóval kevesebben voltak, mint Kápolnásnyéken, ahová több mint 110-en jöttek el. A résztvevők 13 megyéből érkeztek az Országos Magyar Vadászkamara megyei szervezete által rendezett apróvadas vadászatra. A részvételi díjakból, illetve további felajánlásokból 3 millió forint jött össze, az összegből beszerzett lélegeztetőgép a fehérvári Szent György kórház gyerekosztályát gyarapítja.

A résztvevők között volt Bajdik Péter, az országos vadászkamara főtitkára is, akitől megtudtuk: hazánkban 64 ezren vadásznak, közülük 3 ezer 600 a hivatásos. A vadászatot általában férfias foglalatosságként könyvelik el, pedig mind több hölgy is hódol e sportnak, amely az állat elejtése mellett több más mindenről – így például a természet védelméről vagy a hagyománytiszteletről – is szól.

- Nem az a fontos, hogy hány fácánból áll majd a mai teríték. Sokkal fontosabb ennél a nemes cél, melynek érdekében a vadászatot meghirdették. Más jótékonysági vadászatról egyébként még nem hallottam – fogalmazott a főtitkár.

L. Simon László országgyűlési képviselő is puskát ragadott ezen a napon.

- 1990 óta vadászom, ha kihagyásokkal is. Hasonló vagyok megyénk szülöttéhez, Széchenyi Zsigmondhoz, aki azt vallotta: minden vadászzsákmány legszebbike a hozzá fűződő emlék – árulta el lapunknak a képviselő.

Fejes László egyébként azt szeretné, ha jövő ilyenkor nem csupán Fejérben, de az ország összes megyéjében rendeznének jótékonysági vadászatot, s így tényleg jeles nappá lehetne december 27.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában