Kiterjesztett program

2017.12.13. 13:58

Czibere Károly Sárbogárdon jelentette be az országos élelmiszer-osztást

Az ország északkeleti megyéi után szerdán, Sárbogárdon kezdődött meg a rászoruló személyeket támogató operatív program keretében az országos ételcsomag osztás.

V. Varga József

czibere

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Varga Gábor, Fejér megye hátrányos helyzetű déli térségeinek országgyűlési képviselője és Sükösd Tamás, Sárbogárd polgármestere tartott tegnap délelőtt sajtótájékoztatót az induló, immár országos kiterjesztésű programról a Sárbogárdi Család- és Gyermekjóléti Központban.

A kormány nemcsak szociálpolitikai, hanem nemzetstratégiai kérdésként tekint a családok, ezen belül is a hátrányos helyzetű gyerekeket gondozó szülők támogatására – fogalmazott Czibere Károly államtitkár.Elhangzott: Fejér megye déli részén tizenkilenc településen adják át a napokban a családoknak a 13 ezer forint értékű tartós élelmiszert tartalmazó csomagot. A program minden olyan, háromévesnél fiatalabb gyermeket érint, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek. A kormány a következő években 18,3 milliárd forintot fordít az ételcsomagosztásra.

A csomagokba tartós élelmiszereket pakoltak, középen Czibere Károly, jobbján Varga Gábor Fotó: PT

Amint megtudtuk: az ételcsomagosztás június 28-án, Tiszadobon kezdődött, s a mintaprogram egészen szerdáig Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében zajlott. Czibere Károly megerősítette: számára elfogadhatatlan az, hogy a mai magyar társadalomban egy gyermek éhezzen, nélkülözzön csupán azért, mert a családja hátrányos helyzetű. Varga Gábor országgyűlési képviselő köszönetet mondott a család- és gyermekjóléti központok munkatársainak a programban való szerepvállalásukért, önzetlen munkájukért. Sükösd Tamás polgármester örömét fejezte ki az országossá vált kezdeményezés kapcsán, amely a legrászorultabbakat támogatja.

Sárbogárdon tegnap 50 csomag talált gazdára – Czibere Károly, Varga Gábor és Sükösd Tamás elsőként egy háromgyermekes édesanyának, Szűcsné Magyar Mónikának adta át a mintegy 10 kilogramm súlyú dobozolt élelmiszercsomagot. A családban a kicsi, Marcell két és fél éves, testvérei nagyobbak, Zénó hétéves, Ákos pedig tizenhárom. Megtudtuk: Sárkeresztúron 75 család kap majd csomagot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában