2023

2017.12.20. 15:49

Fehérvár benyújtotta a pályázatot az Európa Kulturális Fővárosa címre

Cser-Palkovics András polgármester szerdán közösségi oldalán jelentette be: aláírása után benyújtották az EKF-pályázatot. 

Bokros Judit

Az „Európa Kulturális Fővárosa 2023” címet az Egyesült Királyság és Magyarország egy-egy városa viselheti. Hazánkból több település indul a cím megszerzéséért, a pályázatok benyújtási határideje december 20-a, vagyis a szerdai nap volt.

A polgármester úgy fogalmaz Facebook-profilján: „A pártállástól függetlenül a képviselők által megszavazott, széles megyei és nemzetközi összefogással támogatott fehérvári EKF-pályázatot aláírtam és határidőre benyújtottuk!”. Az, hogy végül melyik magyar város lesz a cím birtokosa, 2018. végén dőlhet el. A fehérváriak pár hónappal ezelőtt a város honlapján és több, újságból kivágható válaszlapon is szavazhattak arról, induljon-e a címért Székesfehérvár. A kezdeményezést a véleményezők 93 százaléka támogatta.

A polgármester a pályázat előkészítéséhez egy tíz szakértőből álló munkacsoportot hozott létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában