Mindig is erre készült

2017.11.21. 12:00

Elismerő oklevelet vehetett át Fraumberger Anita ápolónő

Anita, aki vezető ápolónőként dolgozik egy szociális otthonban a közelmúltban, a szociális munka napján elismerő oklevelet kapott.

Szanyi-Nagy Judit

Fraumberger Anita

Fotó: Koppán Viktor

Jelenleg a székesfehérvári, hosszúsétatéri II. számú Idősek Otthonában dolgozik Fraumberger Anita mint vezető ápolónő. Nem volt ez mindig így: miután befejezte iskoláit, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban kezdett el dolgozni.

- Mindig is közel állt hozzám az ápolónői munka – kezdi Anita -, amit a családomnak is köszönhetek. Édesapám mentőápolóként, nagynéném pedig a kórházi dializáló állomáson dolgozott.

Fraumberger Anita

A kórházi munkát követően 1999 novemberében egy véletlen folytán került a Rákóczi úti I. számú Idősek Otthonába, osztályvezető ápolóként. Jelenlegi munkahelyére 2015-ben érkezett.

- Vezető ápolóként negyvennégy gondozottért és huszonkettő dolgozóért felelek. Igyekszem megtalálni az egyensúlyt a mindennapi munka ellátása és a lakók gondozása között – mondja, hozzátéve: szeret az intézményben élők között lenni, akik a tapasztalatai alapján igénylik is a törődést.

- Úgy vélem, az elsődleges cél, hogy családias környezetet teremtsünk a lakók számára, hiszen az idősek otthona nem kórház, hanem az itt élők otthona. És bár valószínűleg sosem fogják úgy érezni magukat itt, mint az igazi, otthoni környezetükben, mégis, ha közelítünk ehhez az érzéshez, akkor minden rendben van – vallja Anita.

- Emberekkel dolgozni embert próbáló feladat. Ám ennek a munkakörnek a szépsége éppen abban rejlik, hogy a hozzá szükséges erőbefektetés legalább annyira megtérül – mondja az elismert ápolónő, aki úgy érzi, megtalálta a számításait ezen a helyen.

- Nagyon meglepődtem a díjátadón, régi vágyam teljesült az elismeréssel. Azt viszont mindenképpen ki kell emelnem, hogy az igazgatónő, Mészáros Józsefné, valamint a kollégáim támogatása és a meglévő családi háttér nélkül mindez nem sikerült volna – hangsúlyozza.

Ősztől hálózati szakértőként is dolgozik Fejér megyében. Így Anita az, aki a többi szociális otthon vezetőjével folyamatosan tartja a kapcsolatot, velük műhelymunkákat szervez, és igyekszik a dolgozói munkát, az idősek életét még jobbá varázsolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában