nyugdíj, reklámok és felújítás

2017.11.16. 11:30

Ki végezheti el a visszahantolást? – pénteki közgyűlésen kiderül

A pénteki közgyűlésen a fenti témáról is szó lesz: a temetéseken a sír visszahantolását a tervek szerint a jövőben a temetési vállalkozók is elvégezhetik.

Házi Péter

Egy 2014-es rendelet szerint a fehérvári temetőkben üzemeltetőként csak a Városgondnokság végezheti a sír visszahantolását. A pénteki közgyűlés elé kerülő javaslat erre a temetkezési szolgáltató cégeknek is lehetőséget teremtene.

Szó lesz a közterületi reklámok szigorúbb szabályozásáról is: a szabálytalanul elhelyezett reklámhordozókra a kormányhivatal és a közterület-felügyelet szabhat ki bírságot.

Több óvodavezető nyugdíjba megy, az ő pótlásuk kérdésében is döntenie kell a képviselő-testületnek. Az érintett óvodák: a Rákóczi utcai, a Ligetsori és a Felsővárosi óvoda.

A belvárosi épületek hosszú évek óta pályázhatnak a felújításukat segítő önkormányzati támogatásra: most ismét érkezett néhány kérés, ezek ügyében is döntés születik pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában