Dicsőítő est

2017.11.30. 21:42

Modernizált imádság Szabadbattyánban

Kortól és felekezeti hovatartozástól függetlenül rendeztek dicsőítő estet Szabadbattyánban.

Szanyi-Nagy Judit

Mint azt Szücs Sándor szabadbattyáni helyettes lelkésztől megtudtuk: a településen első alkalommal rendezték meg a dicsőítő estet.

- A novemberi alkalmon több mint nyolcvanan voltunk. A szabadbattyáni lakosok mellett káloziak, csősziek és csákberényiek is megjelentek a református templomban – részletezi a helyettes lelkipásztor.

- Ezeken az esteken arra próbáljuk fektetni a hangsúlyt, hogy a mai modern zene világát megszólaltassuk, de keresztény énekekkel. Ezeket az énekeket gitárral, szintetizátorral, fuvolával és furulyával szólaltatjuk meg, azzal a céllal, hogy az ilyen típusú zenét közelebb vigyük a fiatalsághoz. Minden egyes alkalmon megszólal Isten igéje, van imádság. Tehát alapjaiban véve egy „rendes” istentiszteleti formáról beszélhetünk, csak lazábban, hogy könnyebb legyen befogadni – magyarázza az est tematikáját Szücs Sándor.

Így a résztvevők között voltak tizenévesek, többen harminc felettiek és az idősebb korosztály is képviselte magát.

Kálozon már több alkalommal tartottak dicsőítő estet; a jövőbeli tervek között szerepel, hogy Csőszre is elviszik az eseményt.

Vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában